Diyet

Ödem Atmaya Yarayan Bitki Çayları Hangileridir?

Ödem Atmaya Yarayan Bitki Çayları Hangileridir? Tüm çay türleri, su alımını ve dolayısıyla idrar üretimini artırdıkları için hafif derecede idrar söktürücüdür. Bununla birlikte, maydanoz çayı, karahindiba, atkuyruğu ve ebegümeci örneğinde olduğu gibi, daha güçlü bir idrar söktürücü etkiye sahip gibi görünen, sıvı tutulmasını ortadan kaldırmak için vücudu uyarabilen ve havanın sönmesine yardımcı olan bazı bitkiler vardır. Ödem attıran çaylar için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ödem Atmaya Yarayan Bitki Çayları Hangileridir? İdrar söktürücü çaylar ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisini tamamlamak için harika bir doğal seçenektir çünkü idrarın atılmasını teşvik ederek idrar yolunun temizlenmesine yardımcı olurlar. Ödem attıran çaylar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Maydanoz Çayı

Maydanoz çayı, sıvı tutulmasına yardımcı olan en popüler ev ilaçlarından biridir ve aslında bu bitki ile hayvanlarda yapılan araştırmalar, üretilen idrar miktarını artırabildiğini göstermiştir.

Ödem Atmaya Yarayan Bitki Çayları Hangileridir
Ödem Atmaya Yarayan Bitki Çayları Hangileridir

Karahindiba Çayı

Karahindiba, idrar üretimini artıran ve sıvı tutulmasını ortadan kaldıran bir başka popüler bitkidir. Bu bitki, idrar üretimini artırarak böbrekler üzerinde etkili olan bir mineral türü olan potasyum açısından zengin olduğu için doğal bir idrar söktürücü görevi görür.

Atkuyruğu Çayı

Atkuyruğu çayı, geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılan başka bir doğal idrar söktürücüdür ve bu bitki ile yakın zamanda yapılmış birkaç çalışma olmasına rağmen, 2017’de yapılan bir inceleme, atkuyruğunun idrar söktürücü etkisinin hidroklorotiyazid ilacınınkiyle karşılaştırılabileceğini belirtmektedir.

Ebegümeci Çayı

Ebegümeci çayı tüketmenin üretilen idrar miktarını önemli ölçüde artırdığı ve fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre laboratuvarda üretilen furosemid ve hidroklorotiyazid gibi bazı sentetik diüretiklere benzer bir etkisi olduğu görülmektedir.

Ayrıca, ebegümecindeki antosiyaninler, flavonoidler ve klorojenik asit bileşiminin, idrar üretimini kontrol eden bir hormon olan aldosteron aktivitesini düzenlediği görülmektedir.

Rezene Çayı

Rezene, idrar üretimini artıran ve vücuttaki fazla sıvıları ortadan kaldıran diüretik etkisi nedeniyle mesane problemlerini ve hatta yüksek tansiyonu tedavi etmek için geleneksel olarak kullanılan bir bitkidir.

Yeşil Çay

Yeşil çay, doğal diüretik güce sahip bir madde olan kafein açısından zengindir. Bir fincan çay, ihtiyaç duyulan kafein miktarını içermese de, günde 3 fincana kadar içilmesi idrar üretimini artırabilir ve vücutta biriken fazla sıvının atılmasına yardımcı olabilir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu