Yaşam

Su ve Yaşam: Suyun Toplumsal Önemi

Su ve Yaşam: Suyun Toplumsal Önemi Nedir? Su; milyonlarca yıldır canlılara ev sahipliği yapan Dünya’nın tüm cömertliğiyle bizlere sunduğu yaşam kaynaklarından biridir. Dünya’nın büyük bir bölümünün suyla kaplı olması gibi insan vücudunun yaklaşık % 70’i sudan oluşmaktadır.

Su ve Yaşam size ne ifade ediyor? diye sorduğumuzda, eminiz ki çoğunluğun vereceği cevap; ‘Susuz bir yaşam düşünülemez’ olur. Evet susuz bir yaşam asla düşünülemez, sürdürülemez. Bunu hepimiz biliyoruz. Fakat insan topluluğu olarak öneminin fakında değiliz.

Su ve Yaşam Suyun Toplumsal Önemi
Su ve Yaşam Suyun Toplumsal Önemi

Suyun Hayatımızdaki Önemi

İnsanoğlunun tüketim çılgınlığı hızla artıyor. İnanılmaz bir hızla tüketiyoruz.  Sahip olduklarımızı , kazandıklarımızı. Üretmek için bile tüketiyoruz. Ve asla sahibi olmadığımız, bir sonraki nesillerin de haklarının olduğu  bize emanet doğal kaynaklarımızı tüketiyoruz. Her gün, her birimiz farkında olarak yada olmayarak  yaşadığımız Dünya’ya zarar veriyoruz. Dünya yaşlanıyor, verdiğimiz zararlar yüzünden  Dünya tüm canlıları sunduğu  yaşam kaynaklarını kaybetmeye yaklaşıyor. Bugün bizler susuz kalmayacağız belki. Susuzluk yüzünden oluşacak  kıtlık, hastalık görmeyeceğiz. Belki kurak topraklara dönmeyecek göllerimiz. Oksijen kaynağımız ormanlar, bir süre daha yaşayacak, yaşamımızı sürdürmek ihtiyacımız olan oksijeni üretmeye devam edecekler belki. Peki;50 yıl sonra,100 yıl sonra, bir bardak su için savaşların, kuraklıkların, hastalıkların yaşanmayacağının; ağaçların, canlıların birer birer yok olmayacağının garantisini kim verebilir.100 yıl çok uzun bir süre mi?  Çok sevdiğiniz torununuzun evlendiğini görebilecek kadar kısa bir süre. Dünya çok yorgun ve insanoğlunun acımasız tüketişine katlanamıyor. Sadece bir dakika gözlerinizi kapatın. Dünya üzerinde su kaynaklarının tükendiğini düşünün bir an için. Cıvıl cıvıl ötüşen kuşlar yok, ağaçlar yok  ,oksijen yok, hayat yok…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu