Yüz Botoksu Nedir, Neden ve Nasıl Yapılır?
Yüz Botoksu Nedir, Neden ve Nasıl Yapılır? Yüzdeki çizgilerin ve kırışıklıkların ortadan kalkmasının en güvenilir ve kolay yöntemidir. Peki yüz botoksu hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kullanım alanları nelerdir? gibi bir çok merak edilen sorunun cevabını sizler için yanıtladık.
Yüz Botoksu Nedir, Neden ve Nasıl Yapılır? Yüz botoksu yöntem olarak medikal çözüm yerine uygulamanın yapıldığı problemli bölgede iyileşmenin yanı sıra estetik açıdan düzgün bir görünüme sahip olunması sağlayan bir yöntemdir. Bu uygulama sayesinde yazımında başında belirttiğimiz gibi; ile kırışıklıklarınızı azaltabilir hatta yok edebilir ve tekrar kırışık ve çizgiler oluşmasını önleyebilirsiniz. Yaşlanmaya karşı kaş savaş açabilirsiniz.
Botoks Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Botoks yani botulinum toksini adlı bakteriden elde edilen bir toksit olan, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınıcını önleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı kaslar arasındaki iletişimi önleyerek etkisini gösterir.
Botoksun Kullanım Alanları
Tıpta birçok alanda yararlanılan Botoks, aşırı terleme ve şikayeti olan kişilere uygulandığında şikayetlerinde azalma sağlar. Toz halinde olan ve sulandırılarak kullanılan botoks enjeksiyon şeklinde uygulanır. Estetik olarak kırışıklık tedavisinde 3 – 4 ay gibi bir zaman, içerisinde terlemenin tedavisinde ise 6 ile 8 ay sürebilmektedir. Zararlı Bir Uygulamamı? İşte Cevabı..
Kişinin kendi yağ dokusu veya hyaluronik asit gibi dolgu maddelerini kullanıldığı botoks uygulamaların dudakları kalınlaştırıp yüzü şişirmediğinde kişiyi ruhsuz göstermez. Bu nedenle sanıldığı gibi zararlı bir uygulama değildir. Özellikle sert ve asabi bir görüntüsü olanlar varsa – size ilaç gibi gelecektir. Sadece estetik amaçlı yapılan bir uygulama olan botoks düzenli aralıklarla yapıldığında yaşlanmayı geciktirdiği gösterilmiştir. Kaşlarının düşük olduğunu düşünenlere küçük bir hatırlatma botoks kaşları kaldırmaktan çok kaşlara yay şekli vermek için tercih edilir.