Böbrek Hastalarına Özel Diyet Listesi
Böbrek Hastalarına Özel Diyet Listesinde Neler Var? Böbrek tüm insanların yaşamı için çok önemli bir organdır. Bu sebepten dolayı da sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilmesi için belirli şeylere dikkat edilmesi gerekir. Peki böbrek hastaları nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmeli?
Böbrek Hastalarına Özel Diyet Listesinde Neler Var? Böbrek hastalarına özel diyet listesi sayesinde sizler de sağlıklı bir şekilde yaşamınıza devam edebilirsiniz. Ancak bu süreçte genel olarak bu tür hastaların dikkat etmesi gereken şey sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam edebilecek şekilde yemek düzenlerini sağlamaları ve bunu yaparken de aynı zamanda vücudunuzda var olan fazla kilolardan da aynı zamanda kurtulmanız oldukça önemlidir. Yapmanız gereken en önemli şey bu süre boyunca yağdan ve tuzdan uzak kalması gerekmektedir.
En İyi Diyet Programı
Diyet listesi için yapacağınız şey alacağınız proteine göre değişkenlik göstermiştir. Sabah kahvaltısında haşlanmış yumurta, bir çay bardağı kadar süt, iki dilim ekmek tüketebilirsiniz. Ara öğün için tercihiniz meyve olmalıdır. Öğle yemeğinde ek tavuk üstüne tercihiniz sebze yemeği olabilir. Akşam için sebze yemeği ve yoğurt çok sağlıklı olacaktır. 40 gram protein için kahvaltıda ıhlamur içmeniz peynir, tuzsuz yağ yine ara öğün için meyve, öğle yemeğinde en ideali ızgara köfte, sebze yemeği, yoğurt, pilav yemelisiniz. Akşam yemeği için haşlama yerseniz gününüz oldukça sağlıklı geçecektir. 60 gram protein için kahvaltıda yumurta, peynir, ekmek ve süt tüketebilirsiniz. Yine ara öğün olarak meyve tüketimi sağlayabilirsiniz. Öğle yemeğinde tercihiniz sebze, ekmek balık ya da tavuk olabilecektir. Akşam yemeğinde ise son olarak sebze yemeği ile devam edip yanında bir dilim kepekli ekmek tercih edebilirsiniz. Böbrek hastası olmak sağlıklı bir şekilde kilolarınızda sıyrılmak işte bu şekilde oldukça kolay ve pratik bir şekilde gerçekleşecektir. Hem sağlığınızı korumak hem de zayıf kalmak artık sizin elinizdedir.
Böbrek Hastalığının Artma Sebepleri
- Sağlıksız beslenme
- Çok kilolu veya obez olma
- Anemi, diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları veya kalp durması geçmişinin olması
- Tansiyon ilaçları, antibiyotikler, ağrı kesiciler, ve ACE inhibitörleri gibi bazen böbrek problemlerine sebep olabilen ilaçlar kullanmak
- Hastanede veya yoğun bakım bölümünde tedavi görmek. (Ameliyat geçirmek veya bir organ-ilik nakli olmak)
- Prostat hastalıkları, karaciğer hasarı ve karaciğer hastalıkları geçmişi olması durumunda.