Dekorasyon

Bebek Beşiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek Beşiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Beşik, bebek odasının ana unsurudur. Bu yüzden bebek beşiğini dikkatli seçmek oldukça önemlidir. Bizde bu yazımızda bebek beşiği seçerken dikkat edilmesi gereken detayları sizler için ele aldık.

Bebek Beşiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Konfor ve güvenlik açısından sahip olması gereken en önemli özellikleri ve piyasada bulabileceğiniz farklı beşik türlerini öğrenelim.

Bebek Beşiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir
Bebek Beşiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

Bebek ve Çocuk Beşiğinde Olması Gereken Özellikler

Bebek beşiği seçerken beşiklerin özeliklerine odaklanılmalıdır:

  • Karyola, şiltenin en alt konumundan korkuluğun kenarına kadar, bebeğin ayağa kalkabileceği herhangi bir noktadan hesaplanarak en az 60 cm iç yüksekliğe sahip olmalıdır.
  • Korkuluklu beşiklerde parmaklıklar arası mesafe 4,5 cm ile 6,6 cm arasında olmalıdır. Bu, küçüğün parmaklıklar arasına sıkışmaması için uygun güvenlik mesafesidir.
  • Beşiğin hareketli korkulukları varsa, yukarı ve aşağı veya katlanırsa, çocuğun onu manipüle etmesini önlemek için çift kilidi olmalıdır. Ayrıca korkuluğun yanlışlıkla kaymasını önleyen bir kilitleme tertibatına sahip olmalıdır.
  • Bazı modellerde şilte tabanı veya karyola tabanı yerden farklı yüksekliklere ayarlanabilir. Bu da karyolanın bebeğin yaşına göre ayarlanmasını sağlar ve ebeveynlerin bebeği almasını veya yatırmasını kolaylaştırır. Özellikle yaşamın ilk aylarında bu önemlidir.
  • Karyola, çocuğun kemik ve kas yapısının sağlıklı gelişimini desteklemek için sağlam ve sert, yani deforme olmaz olmalıdır. Temel olarak iki tip baza vardır: havanın şilte içinden geçmesine izin veren ve zor deforme olduğu için iyi bir destek sağlayan ahşap çıtalar ve çocuğun ağırlığını sorunsuz bir şekilde taşıyabilecek kadar kalın olması gereken tek bir ahşap tahtadan yapılan ürünler.
  • Tekerlekler, beşiğin evin farklı odalarında kolayca hareket ettirilmesini sağlar. Ancak beşiğin bebeğin aktivitesi ile birlikte hareket etmesini önlemek için en az iki tanesinin freninin olduğunu doğrulamak gerekir. Beşiği bebeğin yattığı yere güvenli bir şekilde sabitlemek için frenler her zaman etkinleştirilmelidir ve yalnızca beşiği yerinden oynatmak istediğinizde çıkarılmalıdır.
  • Beşiğin yapıldığı malzemeler toksik olmamalıdır ve küçüğün kendine zarar vermemesi için kenarları ve çıkıntıları yuvarlatılmış olmalıdır. Ayrıca metal veya plastik kısımlarda, ahşap kısımlarda kıymık olmamalı, vidalar iyi oturmuş veya cilalanmış olmalıdır.
  • Şilte, beşik boyutuna tam olarak oturmalıdır: şilte ile beşiğin parmaklıkları arasındaki boşluk, bebeğin sıkışmaması için iki parmaktan fazla olamaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu