Diyet

Vücuttaki Zayıf Bölgeler Nasıl Tespit Edilir ve Çalıştırılır

Vücuttaki Zayıf Bölgeler Nasıl Tespit Edilir ve Çalıştırılır? Vücudumuzun eksik kalan ve çalışmayan bölgelerimiz zaman içinde güçsüzleşir ve sağlığımı bozmaya başlar. Dolayısı ile vücudumuzun çalışmayan bölgeleri güç kaybına uğrayarak yaşam kalitemizi düşürür.

Vücuttaki Zayıf Bölgeler Nasıl Tespit Edilir ve Çalıştırılır? Bütün bu olumsuzlukları engellemek için bir an önce vücudumuzun çalışması için spor yapmaya başlamalıyız. Vücudumuzda eksik kalan ve çalışmayan bölgelerimizin tespitini bir spor hocasının yardımı ile bulup çalıştırmaya başlamalıyız. Vücudumuzun bütün bölgelerini eksiksiz çalıştırabilmek için bir uzman veya bir spor salonundan yardım alabiliriz.

Kilo Artışı Kontrolü Nasıl Yapılır

Son zamanlarda koronadan dolayı insanlar evlerinde vakit geçirme süresi arttı, bununla birlikte fazlalaşan yemek tüketimi ve hareketsizlik sonucu kişilerde kilo artışı meydana geldi, kilo artışı vücuda giren enerji miktarının harcanan enerjiden fazla olması durumudur. İnsanlardaki kilo artışı kişiyi hem psikolojik hem de ruhsal olarak negatif bir şekilde etkiler.

Vücuttaki Zayıf Bölgeler Nasıl Tespit Edilir ve Çalıştırılır
Vücuttaki Zayıf Bölgeler Nasıl Tespit Edilir ve Çalıştırılır

Zayıflamak

Yapılan araştırmalara göre vücuda gerekli olan enerji gelmediği takdirde vücut gerekli olan enerjiyi kendinden karşılar, bilimsel olarak bu duruma ise zayıflama denir, ancak hızlı bir şekilde fazla kilo azalması ise birçok sağlık sorununa neden olabilir.

Nasıl Zayıflarım

Zayıflama birdenbire gerçekleşen bir olay değildir, zayıflamak için azimli bir şekilde sabırlı olunması gerekiyor. Zayıflamak için iki önemli etken maddesi vardır, bunlar;

 

  • Düzenli beslenme yapılan araştırmalara göre birey ne kadar hareket, aktivite yaparsa yapsın doğru beslenmediği sürece kolay kolay zayıflayamaz, doğru beslenme genellikle şöyledir;

 

  • Sabah kahvaltısında 1 adet haşlanmış yumurta,3-4 adet siyah zeytin,50 Gr. Beyaz peynir, çeyrek somun (ekmek), bir su bardağı meyve suyu (portakal, limon, elma vb.)

 

  • Öğle yemeğinde 50 Gr Beyaz et, bir su bardağı ayran, bir miktar yeşillik ( maydanoz, marul vb.)

 

  • Ara öğünlerde 1 adet meyve (elma, portakal, armut, vb.) bir miktar kuruyemiş

 

  • Akşam yemeğinde çeyrek ekmek, 50 Gr dana eti, bir bardak süt , bir miktar salata ( salatalık, maydanoz, marul, limon vb.)

 

  • Sportif aktiviteler; yapılan araştırmalara göre düzenli bir şekilde spor yapan bir bireyin kilo verme hızı spor yapmayan bir bireye göre daha hızlıdır, etkili bir şekilde zayıflatan aktiviteler şunlardır;

 

  • Hafif tempolu yürüyüş (1 saat)(yaklaşık 400-500 kalori)

 

  • İp atlama ( 1 saat)( yaklaşık olarak 600-700 kalori)

 

  • Yüzmek (1 saat)(yaklaşık 550-600 kalori)

 

  • Basketbol oynamak (1 saat)(600-650 kalori)

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu