Sağlık

Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat!

Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat ! Bu makalede çok sık tüketilirse eğer yararlı olan besinlerin de zararları olabileceğini ele alacağız.

Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat ! Doğru ve dengeli beslenmek sağlık için önemli bir kriter. Hatta düzenli meyve tüketimi, yeşil sebzeler, kuru bakliyatlar gibi sayabileceğimiz onlarca gıdanın vücudumuz için önemi tartışılmaz. Lakin bilindiği üzere her şeyin fazlası zarar olduğu gibi tükettiğimiz gıdaların da fazlası zararlı olabiliyor. Daha fazla tüketirsem daha sağlıklı olurum algısını unutturan bu gerçek dikkat edilmesi gereken bir nokta. Tüketimde aşırıya kaçılan gıda vücudumuza istenmeyen kilolar olarak geri dönebiliyor.

  • Meyveler

Meyveler vücudumuzun hastalıklara karşı direncini artıran gıdalardandır. Vitamin ve Mineral deposu olarak bilinen meyvelerin özellikle kış aylarında tüketimi artıyor. Fakat gerçek şu ki vücuda gereğinden fazla alınan C vitamini depolanmadan idrar ile dışarı atılıyor. Doğru miktarda tüketildiğinde sizi hastalıklardan koruyan meyveler tüketim sınırını aştığınızda içerisindeki meyve şekerinden ötürü kilo artışına sebep oluyor.

  • Tereyağ

Markette satılan tereyağların sağlıksız ve yapay olduğu bir gerçek. Yalnız her ne kadar tereyağınız doğal bile olsa tereyağ tüketiminde aşırıya kaçmak kalp ve damar hastalıklarını tetikleyebilir.

  • Kuru Baklagiller

4 yemek kaşığı bakliyatın 1 dilim ekmeğe denk geldiğini düşünürsek bakliyat tüketiminde de sınırları zorlamamak gerekiyor. Çok faydalı olan kuru baklagilin haftada iki defa tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat!
Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat!
  • Peynir

Enerji ve besin değeri yüksek olan peynir kahvaltı soflarının vazgeçilmezidir. Peynir tüketimi süt ve yoğurt tüketimi ile karıştırmamak ve nasıl olsa süt yoğurt yemiyorum istediğim kadar peynir yiyebilirim algısına kapılmak yanlıştır. Özellikle yağ bakımından zengin olan peyniri tüketmek fazla kiloya sebep olur. Kahvaltıda peynir tüketimi de sınırlandırılmalıdır

  • Bal

Ne yazık ki günümüzde doğal bala ulaşmak oldukça zor. Bal yerken her ne kadar çekimser davranılsa da kahvaltıdaki yeri başka oluyor. Özellikle şeker hastalarının sakınması gereken balın 100 gramında 300 kalori vardır. Bunu düşünerek aşırıya kaçmadan tüketmek gerekir.

  • Kuruyemiş

Enerji bakımından zengin olan kuruyemişler özellikle diyet listelerinin olmazsa olmazıdır. Tok tutarak kişinin geç acıkmasını sağlar. Kuruyemişinde aşırı tüketimi fazla kiloya sebep olmaktadır.

  • Kestane

Besin değeri oldukça yüksek olan kestane lif bakımından zengin olup doğru miktarda tüketildiğinde yararlıdır. Bu miktarın dışına çıkılırsa içerisindeki karbonhidrat kişiye kilo olarak dönecektir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu