Anne-Bebek

Hamilelik Belirtileri ve Meydana Gelen Değişimler

Hamilelik Belirtileri ve Meydana Gelen Değişimler Nelerdir? Fetüsün bilişsel ve motor gelişiminin yanı sıra, solunum sisteminin oluşumu, işitme ve görme gelişimi gibi gebelik haftalarının son üçte ikisinde (on yedinci ile kırk arasında) fetüste birçok gelişme meydana gelir.

Hamilelik Belirtileri ve Meydana Gelen Değişimler Nelerdir? Bu yazımızda bu gelişmeler hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu alanda açıklıyoruz. Sizler de anne olmaya hazırlanan bir adaysanız ya d abu konuya dair merak etikleriniz bulunuyor ise, içeriğimizden her zaman için faydalanabilirsiniz. En net, kısa, öz ve doğru bilgiler ile bu alanda hem hamilelik belirti ve değişimlerini hem de embriyonun bebeğe olan yolculuğunu inceliyoruz.

Hamilelik Belirtileri ve Meydana Gelen Değişimler
Hamilelik Belirtileri ve Meydana Gelen Değişimler

17 İle 20. Haftada Gebelikte Yaşanan Değişimler

Fetal gelişim süreci üç temel aşamadan geçer, gebe kaldıktan sonraki ilk iki hafta germ aşaması olarak bilinir, üçüncü hafta ile sekizinci hafta arasındaki aşama embriyonik aşama olarak adlandırılır ve dokuzuncu hafta ile doğuma kadar olan aşama fetal dönem olarak bilinir.

17.Hafta: Bebeğin Ayak Tırnağı Gelişimi

Ayak tırnakları bu haftada uzamaya başlar ve bebek hareket etmeye ve dönmeye başladığı amniyotik kesede daha aktif hale gelir. Kalbi her gün yaklaşık 50 litre kan pompalar.

18 Hafta: Bebek Duymaya Başlar

Bu hafta bebeğinizin kulakları başının yanlarında net bir şekilde görünmeye başlar ve bebeğiniz sesleri duymaya başlayabilir. Gözleri öne doğru dönmeye başlar ve bebeğinizin sindirim sistemi çalışmaya başlar.

Bebeğiniz artık baştan aşağı 140 mm uzunluğunda ve 200 gr ağırlığında olabilir.

19. Hafta: Bebek Koruyucu Bir Tabaka Geliştirir

On dokuz haftalık hamilelikten sonra büyüme yavaşlar ve verniks kazeoza adı verilen kremsi, peynir benzeri bir kaplama bebeği kaplamaya başlar ve bebeğin hassas cildini amniyotik sıvıya maruz kalmanın neden olabileceği aşınma, çatlak ve sertleşmeden korumaya yardımcı olur.

Kadınlarda hem rahim hem de vajina kanalı bu noktada oluşmaya başlar.

20. Hafta: Yarı Yol

Hamileliğinizin yarısında veya hamile kaldıktan 18 hafta sonra, bebeğinizin hareketlerinin hızlandığını hissedebilirsiniz. Bu aşamadaki çocuk düzenli olarak uyur ve uyanır. Dış seslerden veya hareketlerinizden dolayı uyanabilir.

Bebeğiniz şimdi baştan aşağı 160 mm boyunda ve yaklaşık 320 gr ağırlığında olabilir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu