Anne-Bebek

Yenidoğan Bebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır?

Yenidoğan Bebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır? Annelerin en fazla merak ettiği konulardan bir tanesi yeni doğan yavrusunun nasıl besleneceği konusudur. Son derece önemli olan ve birçok anne adayının bebek doyurma noktasında merak ettiği konular vardır. Bu konulardan bir tanesi olan yenidoğan bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır? Konusudur.

Yenidoğan Bebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır? Bebekler gelişim süreci içerisinde daha anne karnında iken emme eğilimine sahiptirler. Bu yüzdendir ki dünyaya gelen bebek annesinin memesi ağzına geldiğinde doğrudan emmeye başlayacaktır. Burada dikkat edilecek en önemli nokta anne sütünün doğumdan hemen sonra az miktarda gelmesidir. Böyle bir durumu anne adayları çok iyi bilmeli ve bu süreçte vazgeçmemeleri gerekir. Anne sütünün gelmesi için bebeğin sık aralıklarla emmesi gerekir.

Yenidoğan Bebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır
Yenidoğan Bebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır

Yenidoğan Bebekler İlk Aylarda Ne Kadar Anne Sütü İçer

Bebeklerin dünyaya gelmesi ile birlikte başlayan telaşların başında bebeğin karnını doyurma gelmektedir. Bir bebeğin gelişimini etkileyen en önemli etken anne sütüdür. Bu yüzdendir ki anne sütünün bebek doğumu ile birlikte düzenli şekilde verilmesi gerekir. Bebeklerin mideleri ile haftalarda çok küçük olduğu için ilk doğduğu gün içeceği süt en fazla 1,5 çay kaşıdır. Belirli aralıklarla 1,5 çay kaşığı ilk 3 gün verilmelidir. 3. Güne gelindiğinde süt miktarı 1,5 çorba kaşığı kadar olmalıdır. İlk hafta başlayınca 3 – 4 çorba kaşığı süt verilmesi uygun olup, 1. Ay geldiğinde ise 0,5 – 1 çay bardağı kadar süt verilmesi tavsiye edilmektedir.

Bebeklerin Doyduğunu Anlamak

Yenidoğan bebekler anne memesinden ya da biberondan süt içerken bir anda kendileri geriye doğru atmaları ve uzaklaşmaya çalışmaları doyduğuna işarettir. Doyan bebek daha fazla süt içmek istemediği için bu şekilde bir hareket ile bir nevi derdini anlatmış olur.

Yenidoğan bebekler karnı doyduğunda anne memesi ile oynamaya ya da oyalanmaya başlarlar. Böyle bir hareket yine bebeğin doyduğuna delalettir.

Bebeğin doyurulduğu esnada yani anne memesinde iken bebek uyuklamaya başlar. Uyuklayan bebek yatırıldığında kesintisiz şekilde uyumaktadır. Kesintisiz ve rahat şekilde uyuyor olması doyduğunu göstermektedir. Bebek emzirirken uyuyup aradan 5 – 10 dakika gibi bir zaman geçmiş ve uyanmış ise doymadığı içindir.

Bebeklerin doyup doymadığını anlamanın bir diğer yolu da emzirme sonrası hem kolda hem de bacaklarda görülen gevşemelerdir. Güzel doymuş bir bebek her açıdan rahatlamış olur ve huzuru da yerindedir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu