Eğitim

2022 ÖSYM TYT’de Çıkacak Konular Nelerdir?

2022 ÖSYM TYT’de Çıkacak Konular Nelerdir? ÖSYM ye çok az bir süre kalmış bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerde normal olarak gerginliğe, korkuya neden olmaktadır. Öğrenciler bu konuda kendilerine sonsuz güvenip, bir hedef belirlerlerse sonuna kadar sorunsuz ilerleyebilirler.

2022 ÖSYM TYT’de Çıkacak Konular Nelerdir? Her şeyden önce çaba, inanç çok önemlidir. Ben bu sınavı kazanabilirim, ben bu konuların hepsini yetiştirebilirim, demeli bir öğrenci. Kendini hep olumlu yönde motive ederse yapamayacağı hiçbir şey olmaz. Yeter ki inancını hiçbir zaman kaybetmesin.

ÖSYM TYT’de Çıkacak Olan Konular

Türkçe bölümünde 40 sorudan 22 soru paragraftan gelmektedir. Her gün düzenli olarak mutlaka paragraf çözülmelidir. Hem deneme olarak, hem de soru bankası olarak çözülebilir. 12 soru ise dil bilgisinden gelmektedir. 4 soru sözcük türlerinden, 2 soru yazım kurallarından, 2 soru noktalama işareti, sözcükte anlamdan 3 soru, sözcükte yapıdan 2 soru ve cümlenin ögeleri ses bilgisinden de 1’er soru gelmektedir.

Tyt matematikte ise 12 soru problemlerden çıkmaktadır. Temel kavramlardan 4 soru, 2 soru fonksiyon ,2 soru sayı basamaklarından çıkmaktadır. Bu konular çok ama çok önemlidir. Mutlaka çalışılması gereken konulardır.

2022 ÖSYM TYT'de Çıkacak Konular Nelerdir
2022 ÖSYM TYT’de Çıkacak Konular Nelerdir

Diğer konulardan ise 1 soru mutlak değer, 1 soru üslü sayılar, 1 soru köklü sayılar, 1 soru kümeler, 1 soru permütasyon- kombinasyon ,olasılık tan 1 soru ,istatistikten 1 soru çıkmaktadır. Polinomlar ,oran orantı, çarpanlara ayırma, eşitsizlikler, ebob-ekok bu konulardan ise tahmini 3’er soru çıkmaktadır.

Geometri konularında ise üçgende açıdan 2 soru, katı cisimlerinden 2 soru ,çarpanlar ve dairelerden 2 soru çokgenden 1 soru, kareden 1 soru , dikdörtgenden 1 soru çıkmaktadır. Bu konular önemli konulardır. Yamuk grafik okuma gibi konulardan da 1’er sorular gelmektedir.

Tyt fizikten ise optik’ten 2 soru, ısı sıcaklıktan 1 soru, doğrusal bağ hareket 1 soru, madde ve özellikleri 1 soru çıkmaktadır. Bu konular her yıl mutlaka sorulmaktadır.

Tyt biyoloji canlıların temel bileşenlerinden 1 soru, hücre bölünmesi 1 soru, 1 soru sınıflandırma, 1 soru ekolojiden çıkmaktadır.

Tyt kimyadan ise madde ve özellikleri kimyasal bağlardan 1 soru çıkmaktadır. Atomun yapısından 2 soru çıkmaktadır.

Tyt tarihten İslamiyet öncesi Türk tarihinden 1 soru mutlaka mutlaka gelir. Türk İslam Tarihi, Atatürk ilke ve inkılapları Osmanlı Kültür medeniyeti konuları mutlaka çıkmaktadır.

Tyt dinden ise Hz Muhammed’in hayatından 2 soru, ibadet konusundan 2 soru gelmektedir. Tyt felsefe gelecek olursak, bilgi felsefesinden mutlaka soru gelmektedir. Ahlak felsefesi, Din Felsefesi, felsefenin alanı, ilim felsefesinden bir soru gelmektedir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu