Finans

2022 Yılında Tasarruf Etmenin Yolları Nelerdir?

2022 Yılında Tasarruf Etmenin Yolları Nelerdir? sorusu sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Bizde bu yazımızda konuyla ilgili merak edilen soruyu sizler için yanıtladık.

2022 Yılında Tasarruf Etmenin Yolları Nelerdir? Yarını düşünerek yaşamak için tasarruf etmek oldukça önemlidir. Tasarruflu olmak cimri olmak demek değil israftan kaçınmaktır. Peki bu yıl tasarruflu olmanın yolları neler?

Bütçe

Bütçeleme, mali durumunuzu düzenlemenize yardımcı olur, böylece her ay biriktirmek için paranız kalır. Zahmetli görünebilir, ancak bütçeleme zor olmak zorunda değildir. Mobil uygulamalar işin çoğunu azaltır ve ay boyunca harcamaları izlemenize yardımcı olabilir.

Önce Kendinize Ödeyin

Sadece küçük bir miktarı karşılayabilseniz bile, aylık olarak tasarruf mevduatı yapmayı kesin olarak taahhüt edin. Bunu diğer faturalarınızı ödemeden önce yapın.

Otomatikleştirin

Kararınızın kalıcı olacağından emin değilseniz veya süreci basitleştirmek istiyorsanız, tasarruf mevduatlarınızı otomatikleştirin. Bu şekilde, maaşınızın bir kısmı otomatik olarak tasarruf hesabınıza gidecek veya her ay seçtiğiniz bir miktar çekinizden tasarruf hesabınıza aktarılacaktır. İlk etapta asla elinizde olmayan parayı kaçırmayacaksınız.

2022 Yılında Tasarruf Etmenin Yolları Nelerdir
2022 Yılında Tasarruf Etmenin Yolları Nelerdir

Paranızın Daha Çok Çalışmasını Sağlayın

Paranızı bir yatırım aracı yapabilirsiniz. Aktif veya pasif gelir kaynakları oluşturabilirsiniz. Pasif gelir kaynağı oluşturursanız siz yatarken bile para kazanmış olacaksınız.

Nakit Giderlerini Kapatın

Tasarruf çabalarını sabote eden her zaman büyük harcamalar değildir; küçük harcamalar eklenebilir ve büyük bir nakit tahliyesi olabilir. Harcamaları dizginlemek ve nakit fazlanızı artırmak için:

-Kamu hizmetleri, sigorta, TV, internet ve mobil planlarda mümkün olan en düşük fiyatlar için alışveriş yapın. Ayrıca, hak kazanabileceğiniz indirimleri aldığınızdan emin olun.

-Hesap bakımı, ATM kullanımı veya düşük bakiye gibi daha az belirgin ücretler için banka hesap özetlerini kontrol edin. Hesaplarınız birkaç ücretle geliyorsa, daha az maliyetli bir finans kurumu bulmanın zamanı gelmiş olabilir.

-Günlük harcamaları izleyin ve dışarıda öğle yemeği, çörek turları veya lüks kahve gibi ekstraları azaltın.

-Parklar, plajlar ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra yerel konserler, tiyatro ve spor etkinlikleri gibi ücretsiz ve düşük maliyetli eğlence seçeneklerini keşfedin.

Fazladan Para Getirin

Masrafları kısmak işe yaramadığında, tasarruf için yeterli para yaratmanın tek yolu, gelenleri artırmaktır. Şunları yapabilirsiniz:

-İstenmeyen eşyaları çevrimiçi olarak veya bir bahçe satışında satın.

-Kredi veya banka kartı ödül puanlarında nakit.

-İş yerinde zam veya fazladan çalışma saatleri isteyin.

-Ek bir yarı zamanlı iş bulun veya özel ders, bahçe bakımı, köpek gezdirme, yazma, zanaatkarlık, müzik performansı veya tamirci çalışması yoluyla hobilerinizi veya becerilerinizi paraya dönüştürün.

-Tasarrufun faydaları çok hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve zamanla daha iyi hale gelir. Bankadaki sağlam bir yastık, acil durumlarda sizi korur ve seyahat etme, bir ev satın alma, yüksek lisans derecesi alma veya sahip olabileceğiniz diğer hayallerin peşinden gitme araçları sağlar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu