Gebelik

Gebelikte İshalin Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Gebelikte İshalin Olumsuz Etkileri Nelerdir? Gebelik döneminde ishal sıklıkla görülebilen bir durum. Bu durum her ne kadar endişe verici gözükse de beslenmeye dikkat ederek bu durumun üstesinden gelmek mümkündür. Gebelikte görülen ishal durumları için gerekli önlemler alınmadığında oldukça tehlikeli olduğundan bu durum karşısında oldukça dikkatli olunmalıdır.

Gebelikte İshalin Olumsuz Etkileri Nelerdir? Gebelik dönemi oldukça sıkıntılı bir dönemdir. Normal şartlarda çok fazla insanı etkilemeyen veya etkisi kısıtlı olan durumlara dikkat edilmediği zaman gebelik döneminde hem anneye hem de bebeğe zarar verebilecek durumlara gelebilmektedir. Bu sebeple olası her türlü rahatsızlık ve sorunda doktora danışılmalıdır.  Gebelikte görülen ishal durumu da buna bir örnektir. Çünkü gerekli önlemler alınmadığı takdirde çok daha büyük sorunların habercisi olabilmektedir. Gebelikte görülen rahatsızlıkların bu dönemde daha farklı etkilerinin olabileceği unutulmamalıdır.

Gebelikte İshalin Olumsuz Etkileri Nelerdir
Gebelikte İshalin Olumsuz Etkileri Nelerdir

Hamilelikte İshal Görülme Durumu

Gebelikte birçok rahatsızlıkta olduğu gibi ishal durumuna da oldukça dikkat edilmelidir.  Gebelikte ishalin olumsuz etkileri bulunmaktadır. Ve bu duruma göre hareket edilmelidir. Gebelikte görülen ishal durumlara normal durumlara göre çok daha ağır geçmektedir. Bu sebeple bazı durumlarda hastanede gözlem altında tutulmasında fayda vardır. Çünkü bu durumun ağır etki göstermesi halinde hem anne hem de bebeğin olumsuz bir şekilde etkilenme riski oldukça fazla olmaktadır. Bu sebeple hamilelikte riskli gıdaların tüketilmesi konusunda oldukça dikkat etmek gereklidir. Özellikle hamilelik döneminde sıklıkla ishal durumu ile karşılaşıldığında sürekli tüketilen gıda ve sıvıları değiştirin. Bununla birlikte sağlıksız ve dışarıda yapılan besinleri tüketmemeye çalışılmalıdır. Yine işlenmiş gıdalar mümkün olduğunda az tüketilmelidir.

İshal Durumunda Tüketilmesi Gereken Besinler

Hamilelik döneminde ishal bulguları görüldüğünde ilaç kullanmak yerine tüketilen besinler yolu ilde tedavi yöntemi seçilmelidir. İshal için faydalı besinler ise şu şekildedir; temiz içme suyu ve bolca ayran tüketilmelidir. Bunun yanında yoğurt, haşlanmış patates, pirinç lapası, taze şeftali suyu, ekşi elma ve muz tüketilmelidir. İshali arttıracağından dolayı erik, incir, karpuz ve kayısı gibi meyvelerden uzak durulmalıdır. Hamilelik döneminde ishal uzun sürmesi durumunda acil olarak hekime danışılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu