Finans

İnşaat Halinde Ev Satın Alırken Bu Hatayı Yapmayın!

İnşaat Halinde Ev Satın Alırken Bu Hatayı Yapmayın! İnşaat yapmak kendi arsanız üzerinde ev inşa etmek bu devirde oldukça zorlaştı. Demir çimento işçilik evrak işleri, su basman temel çevre düzenleme, proje, elektrik su derken bitmeyen işlerle uğraşmak yerine, inşaat halindeki bir konutu satın almak daha cazip geldiği için, yüz binlerce insan bu yolu tercih etmeye başladı. Ancak burada inşaat halindeki evi henüz bitmediği halde satın almak üzere iken, karşı tarafla bir sözleşme imzalamak isteyeceksiniz.

İnşaat Halinde Ev Satın Alırken Bu Hatayı Yapmayın! Genel olarak sizinle karşı taraf boş bir kağıda sözleşme imzalarlar ve evi satın alan kişi, yüklü miktardaki parayı karşı tarafa öder. Ancak boş bir kağıda noter olmadan yapılan sözleşmelerin bir hükmü var mı yok mu araştırılmadan, asla parayı teslim etmemek gerekiyor ve işi sağlama bağlamak için sözleşmeleri noter huzurunda yapmak daha iyidir.

İnşaat Halinde Ev Satın Alırken Bu Hatayı Yapmayın!
İnşaat Halinde Ev Satın Alırken Bu Hatayı Yapmayın!

Boş Kağıda Yazılan İkili Sözleşme Geçerli Olmayabilir

Yapacağınız sözleşmenin tüm ayrıntılarını okuyup sindirdikten sonra, bu sözleşmeyi noter tasdikli olarak yapmak istediğinizi belirtmenizde yarar var. Noterde yaptırılacak sözleşme sonrası, inşaatı bitmemiş olan konut size ait olacaktır. Karşı taraf parayı aldıktan sonra bu konutu başkasına satsa bile, mahkemeye başvurarak hakkınızı alabilirsiniz. Elinizde noter onaylı sözleşme ve banka dekontunuz varsa konut bir şekilde size döner.

İkili Sözleşme Yeterli Olabilir Mi?

Söz uçar yazı hep kalır değerli okurlar ama sözleşmenin resmileştirilmesi, özellikle konut alırken çok önemli bir detaydır. Bazı insanlar, hiç yazılı sözleşme yapmadan da tanıdık bir müteahhit ile konut satın alma ihtiyacını sorunsuz giderirler. Ancak burada kişi, kendini koruma altına almak için bu kadar basit bir işlemi neden göz ardı etsin? Dünyanın bin bir türlü hali var ve yarın ne olacağını kestirmek zor. O yüzden işi garantiye almak için mutlaka, büyük bütçeli ev, konut araç alırken sözleşme imzalayacaksanız, NOTER tasdikli sözleşme yapmanız sizin lehinize olacaktır. Parayı ödedikten sonra söz gelimi size verilen vaat 6 ay sonunda evin tamamlanması ise ve bu süre geciktirilirse karşı tarafı sorumluluk altına alma hakkınız vardır. Bu yüzden ikili sözleşme ile yetinmeden noter onaylı sözleşme yapmanız daima sizi kazançlı çıkaracaktır. Noter masrafları, notere gidiş, evraklarla uğraşma gibi olayları gözünüzde büyütmeden, notere giderek paranızı güvence altına -resmi sözleşme- ile almak daha iyidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu