Güzellik

Meme Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Meme Estetiği Hakkında Merak Edilenler Nelerdir? Birçok kadınlarda sorun olan memelerin sarkması bazı kadınların rahatsız olmalarına neden olmaktadır. Bunun için meme estetiği yaptırmak istemektedirler. Bu yazımızda meme estetiği hakkında bilmek istediklerimiz olacaktır.

Meme Estetiği Hakkında Merak Edilenler Nelerdir? Meme estetiği kadınlar tarafından sıkça araştırılan konulardan biridir. Bizde bu yazımızda meme estetiği hakkında merak edilenleri ele aldık.

Meme Estetiği Nedir?

Memenin doğal dokusunda meydana gelen form kaybı, kilo alıp vermelerde, doğumdan sonra ortaya çıkan sorunlar ve doğuştan küçük meme gibi durumlar birçok kadını rahatsız etmektedir. Bu saydıklarımızın yanında yaşın ilerlemesi sonucu göğüslerde sarkmalar meydana gelir. Bu gibi sorunları meme büyütme ameliyatıyla sonlandırmış oluruz. İstenilen meme büyüklüğüne kavuşmuş olursunuz. Meme büyütme işleminde genel olarak implant kullanılmaktadır. Silikon implant yapıldığı gibi bunun yanında yağ transferi de yaparak istenilen büyüklükte doğal bir görünüm sağlanmış olur. Bu operasyon yapılırken dikkat edilecek konu göğüslerde kişiye uygun simetri görünümü olacaktır. Meme estetiği yaptıracak kişiye ilk önce simülasyon yoluyla memelerin nasıl bir hale geleceği gösterilir.

Meme Estetiği Hakkında Merak Edilenler 1
Meme Estetiği Hakkında Merak Edilenler 1

Kim Meme Büyütme Estetiği Yaptırmalı

  • Bazı hastalıklardan dolayı göğüslerini ve göğsünü kaybeden kadınlar
  • Göğüslerinin büyük olmasından şikâyetçi olanlar
  • Göğüslerinde dolgunluk kaybı yaşamakta olan kadınlar
  • Göğüslerinin simetrik olarak bozuk olanlar
  • Göğüs boyutlarından dolayı öz güven kaybı yaşayanlar

Meme Büyütme Estetiği Yapma Şekli

Meme büyütme ameliyatı yapacak doktorun çok tecrübeli olması gerekir. Estetik yapacak doktor bilgili ve teknolojiyi iyi kullanması önemlidir. Hastaya ne gibi bir yöntem kullanacağının ve hangi işlemlerin yapılacağını önceden planlaması gerekir. Daha sonra hastaya büyütme işlemi yağ transferi veya implant silikon ile mi yapılacaksa bilgi verilerek ameliyata alınır. Göğüs büyütme ameliyatı silikon implant kullanmak suretiyle yapılacaksa memenin alt kısmından bir kesim yaparak kas üstüne veya alt tarafına silikon implant yerleştirilir. Bu işlemlerin dışında diğer göbek deliğinden, koltuk altından veya meme ucundan işlem yapılır.

Göğüs büyütme silikonlarının dayanma süreleri kişilere göre değişim göstermektedir. Hastanın dış görünümünde bir değişiklik yok ise ömür boyu kullanabilir. Spor gibi faaliyetlerde bulunması durumunda bu süre 10 veya 15 yıl kadar olmaktadır.

Göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan silikonlar birkaç çeşit olmasına rağmen genel olarak tercih edilenler yuvarlak ve damla protezler olmaktadır. Kullanılan silikonlar akmaz ve patlamayacak şekilde üretilmiştir. Kanser yapar gibi söylentiler asla doğru değildir.

Estetik Ameliyat Sonrası İyileşme

Meme büyütme ameliyatından sonra hastanın iyileşme süresi çok hızlı olur. Ufak kesim yapılmasından dolayı fazla rahatsız olunmaz. Su geçirmeyen süt yen takarak duş alabilirsiniz. Birkaç gün ağrı yapabilir. Silikon taktıran anneler çocuklarını rahat bir şekilde emzirebilir.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu