Sağlık

Fazla Çay Tüketmenin Sağlığa Zararları Nelerdir?

Fazla Çay Tüketmenin Sağlığa Zararları Nelerdir? Çay, dünya genelinde içilen popüler içeceklerden biridir. Türkiye’de ise çay dünyada en çok tüketilen ülke bile olabilir.

Fazla Çay Tüketmenin Sağlığa Zararları Nelerdir? Karadeniz bölgesinde yetişen ve özenle toplanan çay, insanların keyifle içtiği içeceklerdendir. Sabah kahvaltı yaparken öğlen molada, akşam ise yemekten sonra tüketilir çay. Piknikte, bazen film izlerken hatta bazen yolculukta bile tüketilir çay bitkisi. Ancak Türkiye’de yaşıyorsanız hiçimse size çay içme zararlı demez. Çünkü çayın zararları çoğu kişi bilmemektedir. Bizde “Çayın Zararları Nelerdir? “Diye merak eden kişiler için bu yazıyı hazırladık. İşte çayın zararları.

Sabahları işe veya okula gitmeden önce kahvaltının olmazsa olmazıdır çay. Akşam üstü işten gelince gelen yorgunluğun üstüne TV izlerken içilen bir çay tarifsizdir. Üstelik ekonomik olması nedeniyle halk tarafından oldukça tüketilir. Peki hiç mi yoktur zararı çayın? Hep böyle güzel içtik ve içiyoruz ne zararı olabilir ki. Uzmanların yaptığı bazı açıklamalar ve araştırmalar çayında zararları olduğunu gözler önüne seriyor. İşte çayın zararları ile ilgili bazı bilgiler.

Fazla Çay Tüketmenin Sağlığa Zararları Nelerdir
Fazla Çay Tüketmenin Sağlığa Zararları Nelerdir

Çay Tüketenler Dikkat!

Uzmanların yaptığı bazı araştırmalara göre fazla çay içen bir kişide çarpıntı ve sinir bozukluğu bazen mide bulantısı, uykusuzluk gibi karışılabileceğimiz bazı sıkıntılar doğuruyor. Kilo problemi yaşayan insanlarda, kalp ve sinir gibi, karaciğer, mide hatta romatizma şikâyetiniz varsa, böbreğinizde kum ve taş gibi, tansiyonunuz yüksekse çay içmeniz sizin zararınıza olacaktır.

Günde 2 Bardak Çay İçersek Ne Olur

Türkiye’de çay sık tüketilen içeceklerin başında gelir. Siyah rengiyle ve doğalıyla bilinen çay kalpteki kriz riskini de azaltmasıyla bilinir. Yapılan bazı araştırmalara göre aslında yeşil ve siyah çayda kalbimizin çalışma sistemini koruma özelliğini taşıdığını düşünüyorlar.

Yapılan bir klinik deneyin sonucu sizlere sunalım. Bir grup insan çay içen ve çay içmeyen şeklinde ikiye ayrıldı ve kıyaslama yapıldı. Araştırmada kalp krizi ve ölüm oranları baz alındı. Yapılan bu araştırma neticesinde; çay tüketimi 2 bardaktan fazla olanlarda çay tüketmeyenlere göre D daha az kalp krizi nedenli ölüm tespit edilmiş.

Araştırmanın bir diğer sonucuna göre 15 bardaktan daha az çay tüketen grup, deney boyunca hiç çay tüketmemiş olanlara göre yüzde ) daha az kalp krizine ve ölüme yakalanma durumu söz konusu olmuş. Araştırma burada da bitmiyor. Araştırmaya katılan grup arasında kalp krizi geçirip hayatta kalan kişilerin kalp krizi geçirmeden önce çay tüketim miktarları takibe alındı ve 4 sene boyunca izlenmeye devam edileceğini bildirdi.

Kanser Riski Barındırıyor

Üniversiteler tarafından yapılan bir diğer araştırmaya göre yüksek derecede ısı almış olan çayın insanların sağlığını tehdit etti ve ciddi seviyede zararlı olduğunu açıkladılar. Çayın uygun yöntemlerce pişirilmesi ve pişirmediği takdir çayın içerisinde bulunan bazı maddeler çayı korumak için zararlı salgı yaptığını belirtti. Bu durum insanlarda kansere neden olabileceğini düşündürüyor. Çay demlenmesi sırasında bu bileşik maddenin aktif duruma gelmesini engelleme amacıyla sıcaklığın dikkat edilmesi gerekiyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu