Anne-Bebek

Doğumdan Sonra İlk 10 Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğumdan Sonra İlk 10 Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Bebeğin dünyaya gelene geçen süre her güne farklı heyecanlar katmaktadır. Heyecan doğumdan sonra daha da artarken ilk etapta yapılacaklar oldukça önemlidir.

Doğumdan Sonra İlk 10 Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Anne ve babalar ilk doğum sonrasında hem doktor hem de hemşire kontrolünde olmaları onları rahatlamaktadır. Fakat hastanede yatış süresi 1 en fazla 2 gün olup, sonrası eve geçiştir. Bu yüzden doğumdan sonra ilk 10 gün dikkat edilmesi gerekenler büyük öneme sahiptir.

Yeni Doğan Bebeklerin İlk 10 Günü

Bebekler dünyaya geldiklerinde adaptasyon sorunu ile karşı karşıya kalacaklardır. Çünkü gelişim süresi içerisinde bebek kapalı alanda olduğu için yeni dünyası korumasızdır. İşte burada devreye her an yanında olan annesi girmektedir. Yeni doğan bebeklerin ilk 10 günü çok önemli olup, bu sürede emzirmeye dikkat edilmelidir. Emzirmenin ilk etapta zor olduğunu unutmamak gerekir. Sık sık emzirmek, uyku düzenine dikkat etmek ve altını değiştirmeye önem göstermek gerekir.

Doğumdan Sonra İlk 10 Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler
Doğumdan Sonra İlk 10 Gün Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğum sonrası sadece bebekler değil annelerin de bakıma ihtiyacı olduğunu es geçmemek gerekir. Anne bebekle ilgilenirken başta baba olmak üzere diğer aile fertleri de anneyi memnun etmelidirler. Bu süreçte annenin beslenmesine de ayrıca dikkat edilmelidir.

İlk 10 Günde Bebek Tepkimeleri

Bebekler rahatsız oldukları hususlarda ağlayarak dertlerini anlatırlar. Acıktığında, altı dolduğunda ve uykusu geldiğinde bebeklerde huysuzluk yaşanacaktır. Bebeğin ağladığında açlığına, uykusuzluğuna ve altına bakarak onu rahatlatabilirsiniz. Huysuzluğu bir anda bitecek ve sizde rahat edeceksiniz. İlk 10 gün içerisinde bebeği yakından takip etmek son derece önemlidir. Bebeklerde ilk etapta sarılık olma ihtimalinin olduğunu da bilmek gerekir.

Bebeklerde İlk 10 Gün Uyku Düzeni

Bebekler ilk doğduklarında çok fazla uyumaktadırlar. Bu uyuma gelişim devresinde düzgün takip edilmesi gereken yapıdadır. Bebeklerin sık sık karnının doyurulması ve altının da değiştirilmesi gerekir. Bebeklerin mideleri küçük olduğu için az emerler fakat sık sık emerler. Ayrıca bebeklerin kesintisiz 6 saatten fazla uyumamaları da önemlidir. Nitekim bebek geceleri uyanmakta ve ağlamaktadır. Bu ağlamalar açlık ya da altının kirlenmesi ile doğru orantılıdır. Bu yüzden baştan anne ve baba bu süreyi dikkatli izlemelidir. Bebeğin güvenli şekilde büyümesi için onu çok iyi korumak gerekmektedir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu