Teknoloji

Youtube Shorts’tan Para Kazanmak Artık Mümkün!

Youtube Shorts’tan Para Kazanmak Artık Mümkün! YouTube, en önemli video platformlarından biri olarak kabul edilir ve TikTok benzeri kısa video hizmeti olan YouTube Shorts ile güncelleştirilmiştir.

Youtube Shorts’tan Para Kazanmak Artık Mümkün! Geçtiğimiz nisan ayında, şirket reklamlar için YouTube Shorts’u test etmiş ve içerik üreticileri ile reklam gelirini paylaşacağını açıklamıştır. Aynı zamanda, reklam gelirini paylaşmak için bir tarih duyurmuştur.

Para Kazanma 1 Şubat Tarihinde Başlayacak

YouTube Shorts, 1 Şubat tarihinden itibaren YouTube İş Ortağı Programı’na dahil olacak. Bu, kısa videolar üreten kullanıcıların reklam geliri elde edebilecekleri anlamına geliyor. YouTube, Shorts akışındaki videolarda gösterilen reklamlardan alınan gelirlerin birazını içerik oluşturucularına paylaşacak. Geçen yıl, YouTube 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırarak içerik üreticilerini Shorts videoları yüklemeye teşvik etmişti ve şimdiye kadar bu paranın yüzde 40’ını içerik üreticilerine dağıtmıştı. Platform, gelecekte reklamlar ve Shorts için daha çok destek paketi vereceğini de açıklıyor.

Youtube Shorts’tan Para Kazanmak Artık Mümkün!
Youtube Shorts’tan Para Kazanmak Artık Mümkün!

Para Kazanma Şartları Neler

Para kazanma modülü kullanarak, YouTube Shorts için belirli kriterleri karşılamış olan içerik üreticileri Shorts videolarından para kazanabilecektir. Bu kriterler arasında en az 1000 abone, 90 gün içinde en az 10 milyon görüntüleme ve belirli para kazanma modüllerini kabul etme şartları bulunmaktadır.

Bu modüller arasında, içerik üreticilerin uzun formatlı videolarında ve YouTube Premium’da sunulan reklamlardan para kazanmalarına olanak tanıyan izleme sayfası para kazanma modülü, Shorts akışındaki videolar arasında oynayan reklamlardan para kazanmalarına olanak tanıyan Shorts para kazanma modülü, kanal üyelikleri ve süperler gibi özellikler için ticari ürün eki modülü mevcut.

Gelir Dağılımı Nasıl Olacak

Shorts videoları arasında oynayan reklamlardan elde edilen gelir, her ay toplanacak ve bu gelir içerik üreticileri ve müzik lisanslama maliyetleri arasında paylaştırılacak. Toplam gelir, izlenen kısa videoların izlenmesine ve müziklerin dinlenmesine göre üretici havuzuna bölünecek. Shorts videosunda müzik yoksa, izlenmeyle ilişkili tüm gelir, üretici havuzuna aktarılacak. Ancak, müzik varsa, kullanılan parça sayısına göre içerik üreticileri ve müzik ortakları arasında paylaşılacak. Shorts’dan para kazanan içerik üreticilerine, üretici havuzundaki toplam video görüntülemelerindeki paylarına göre gelir tahsis edilecek.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu