Teknoloji

2021 Senesinin Teknoloji Anlamında Skandalları!

2021 Senesinin Teknoloji Anlamında Skandalları! Yeni yıl insanlar için yeni ümit olduğu kadar teknoloji anlamında da yeni gelişmeler manası taşımaktadır. Her geçen zaman dilimi içerisinde ortaya çıkan teknolojik gelişmelerin yanı sıra teknoloji dünyasında yaşanan skandal haberleri ile de insanlar şaşkınlığa uğramaktadır.

2021 Senesinin Teknoloji Anlamında Skandalları! Geçtiğimiz sene itibari ile yaşanan teknoloji alanındaki skandallar, insanları hayrete düşürmektedir. Özellikle sosyal medya organları ile siber saldırılar şeklinde gerçekleşen skandallar, veri ihlalleri gölgesinde bir senenin geçmesine neden olmaktadır.

Facebook Ve Linkedin Veri Sızıntısı

Geçtiğimiz sene nisan ayı içerisinde siber güvenlik uzmanları tarafından, hem doğum günleri hem elektronik posta adresleri hem de telefon numaraları başta olmak üzere yarım milyara yakın Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri, bilgisayar korsanlarınca ele geçirilme skandalı patlak vermiştir. Bilgisayar korsanları tarafından kullanıldığı bilinen bir internet sitesi üstünde yayımlanan bilgiler, veri sızıntısını net bir şekilde ortaya koymuştur. Facebook yöneticileri tarafından aynı verilerin 2019 senesinde de kötü niyetli insanlar tarafından ele geçirildiği ya da profillerin silindiğine dair bildiri yayımlanmaktadır. Bu sorunun aynı sene içerisinde çözüldüğünü ifade eden yetkililer, veri sızıntısını dair yaşananları teyit etmektedir.

2021 Senesinin Teknoloji Anlamında Skandalları!
2021 Senesinin Teknoloji Anlamında Skandalları!

Yaşanan olay ile ele geçirilen kişisel verilerin özellikle şirketlerin aleyhine kötü insanlar tarafından kullanılarak savunmasız bir hale sokulacağı ifade edilmektedir. Yine aynı zaman dilimi içerisinde Linkedin sosyal medyasında da, beş yüz milyona yakın kullanıcıya dair profil bilgilerinin verilerindeki sızıntı yaşanması, teknoloji alanındaki skandal olarak ifade edilmektedir. Kamuya açık ayrıntılı bilgilerin bilgisayar korsanlarına ait internet sitesinde satışa sunulması, sosyal medya organı yetkilileri tarafından doğrulanmaktadır. Şirket yaptığı açıklamalar ile olayı hafifletmeye çalışsa da durum gerçekten şirketin ifade ettiği gibi gözükmemektedir.

Uygulamanın Yanlış Göstergesi

Geçtiğimiz senenin mayıs ayı içerisinde gerçek zamanlı suç uyarılarının gönderildiği bir nevi girişim olan Citizen uygulaması, Los Angeles çevresinde bulunan orman yangınının kimin tarafından başlatıldığını belirlenmesine yardımcı olması maksadı ile kullanılmaktadır. Otuz bin dolarlık ödül teklif edilen bu durum, Signal içerisinde yayımlanan bir kişinin fotoğrafı da dahil olmak üzere bazı ipuçlarının doğrultusunda polis tarafından şüpheli olarak tutuklanmasına yol açmaktadır. Ancak uygulama sebebiyle şüphelinin yanlış teşhisinin gerçekleştirildiği anlaşılmakta ve teknolojik bir skandal olarak bu durum yerini almaktadır.

Bilgisayar Korsanları İş Başında

Bilgisayar korsanları, mayıs ayı içerisinde büyük bir saldırı gerçekleştirmiştir. Altyapısı bilgisayar korsanlarının saldırısına göre savunmasız özellik gösteren Amerika Birleşik Devletleri içindeki en büyük yakıt boru hatlarından birine sahip olan Colonial Pipeline, siber saldırıya uğramıştır. Şirketin ağının siber saldırıya uğraması neticesinde durdurmak zorunda kalınması ile saldırı geçiştirmeye çalışılmaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu