Ağlayan Bebeği Sakinleştirmenin Yolları Nelerdir?
Bebek Ağlayınca Bebeği Emzirin
Bebek ağlamadan önce beslenmiş ise siz yine de yenişen emzirmeye bakın. Bazı bebekler meme üzerinde hemen uyurlar. Bazı bebeklerde memeyi emerken hava yutabilirler. Bu durumda hemen gazını çıkarmak gerekir. Bebekler devamlı olarak büyüme yaptıkları için çok sık acıkır ve memeyi emmek isterler.
Bebeğin Bezini Değiştirin
Bebekler altları ıslanınca hemen ağlamaya başlarlar. Bu durumda hemen bezleri deşilmesi gerekir. Kaka ve çişleri bebeğin cildinin tahriş olmasına neden olur. Bebekler beslenme yapmadan önce veya sonra altlarını ıslatabilirler. Bunun için bebeklerin bezleri çok sık olarak değiştirilmesi gerekir.
Bebeklerde Bir Ağrının Meydana Gelmesi
Bebeklerin kundakları çok sıkı olmaları durumunda, hemen ağlamaya başlarlar. Bu durumda hemen kundağı biraz gevşetmek yerli olacaktır.
Bebekle Yürüyüşe Çıkın
Temiz hava, bebeğin ihtiyaçlarından biridir. Bebeği bebek arabasına koyup biraz gezdirmek bebek için çok iyi olur.
Bebeği kucakta tutmak veya bir arabada taşımak bebek için çok yararlı olur. Bebekler annelerinin vücuduna yakın oldukları zaman kendilerini güvende hissederler ve ağlamaları kesilir. Bebeği bebek arabasında taşırken ona bazen dokunarak güven verip uyumasını sağlamış olursunuz.
Bebekte bazen ağrılar oluşur ve ağlamaya başlar. Bu ağrıları iyi tahmin ederek bebeğin ağrılarını giderip rahat uyumaları sağlanmış olunur.
Bu işlemler yapıldıktan sonra bebekteki ağlamalar hala kesilmiyorsa hemen bir doktora görülmesi gerekir. Bebekte bir hastalık meydana gelmiş ola bilir. Bebekleri normal kendi arabanızda gezdirmek isterseniz bebeğiniz için, bebek koltuğu almanız uygun olur. Bebek koltukları bebeklerin rahat bir yolculuk yapmalarını sağlar. 3 veya 9 aylık bebekler için bebek koltukları ideal olmaktadır. Bebeğiniz başını dik tutabiliyorsa bebek koltuğu bebek için çok rahat olur. Bebeklerdeki hareketler anne tarafından iyi takip edilmesi gerekir.